- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
לבריאות
כיצד לעבור את הסופגניות והלביבות בשלום?
כ"ג כסלו ה'תשע"ה 15/12/2014
.jpg)
חנוכיה מאבני ארץ קודשנו. אמן: אסף קדרון

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצאים בהמלצות לקראת חג החנוכה ומייעצים כיצד נוכל לעבור את החג בשלום ובזהירות וללא תוספת במשקל.
פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר, מזכיר כי מכיוון שחלק מן הפעילויות בחג החנוכה כוללות אש ושמן רותח, קיימת סכנת היפגעות מכוויות אצל ילדים ולכן יש להקפיד הקפדה יתרה בזהירות בפעילויות אלה:
על ילדים עד גיל 9 להדליק נרות רק בעזרת מבוגרים וכן להקפיד על איסוף שיער ארוך ועל לבוש בגדים עם שרוולים צמודים בעת הדלקת הנרות. את החנוכייה מומלץ להניח על מגש או משטח חסין אש אשר יפריד בינה לבין המפה או השולחן. חשוב לזכור להרחיק את נרות החנוכה מוילונות ולא להשאירם ללא השגחה, נרות אלו לא מיועדים לכך (בניגוד לנרות זיכרון). את הגפרורים והנרות יש להרחיק מהישג ידם של ילדים מיד לאחר הדלקת החנוכייה. בנוסף, חשוב מאד שלא לאפשר לילדים לטגן סופגניות ולביבות בעצמם, ויש להרחיקם מאזור הכיריים בעת הטיגון.
במקרה של כוויה מאש או משמן חם מומלץ לשטוף את האיבר שנכווה במי ברז למספר דקות, לחבוש בתחבושת סטרילית או מטלית נקייה לחה ולפנות לבדיקת רופא. במידת הצורך אפשר לתת אקמול או נורופן לשיכוך כאבים במינון המקובל.
דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, מציינת כי סופגנייה פשוטה בגודל סטנדרטי מכילה בין 350 ל- 450 קלוריות. כיום ניתן למצוא גם סופגניות מיני, כך שאם מחליטים לאכול סופגנייה, רצוי לאכול סופגנייה קטנה ואף לחלוק אותה עם שותף או שותפה.
בנוסף, כדאי לזכור כי לביבת תפוחי אדמה מטוגנת שוות ערך ל- 2 עד 2 וחצי פרוסות לחם, כלומר מכילה בין 150- 200 קלוריות. על מנת לצמצם את הנזק הקלורי ולהעשיר את הלביבה מבחינה תזונתית, רצוי לגרד ירקות נוספים כמו גזר, קישוא וכדומה, כך נגוון את הלביבה בירקות נוספים ונהנה מהיתרונות של הגיוון בצבעי הירקות.
בנוסף, חשוב לאכול ירקות ופירות בחמישה צבעים וזו הזדמנות נהדרת לאכול בצל (לבן) קישוא (ירוק), גזר (כתום), בשילוב עם סלט ירקות, נוכל לקבל גם צבע אדום של עגבנייה, צהוב של פלפל צהוב וכך הצלחנו לקבל ארוחה המכילה גיוון של 5 צבעי ירקות .
חשוב לזכור כי אם נוסיף שמן לסלט נוכל ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של השמן. מומלץ להוסיף שמן למזון בצורתו הקרה, תוספת של 2 כפיות שמן זית לסלט תתרום לנו חומצות שומן חיוניות, תסייע בספיגת ויטמינים מסיסי שומן ותסייע לגוף לייצר חומרים שיגנו על העורקים והלב. במאכלי חנוכה עיקר הקלוריות באות מטיגון הסופגנייה או הלביבה ולכן, על מנת לחסוך בקלוריות, ניתן לאפות או להשתמש במכשירים שונים ה"מטגנים" על אויר חם, או כאלו שאופים את הבצק בצורת כדורים או דונאטס.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
.jpg)
חנוכיה מאבני ארץ קודשנו. אמן: אסף קדרון

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצאים בהמלצות לקראת חג החנוכה ומייעצים כיצד נוכל לעבור את החג בשלום ובזהירות וללא תוספת במשקל.
פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר, מזכיר כי מכיוון שחלק מן הפעילויות בחג החנוכה כוללות אש ושמן רותח, קיימת סכנת היפגעות מכוויות אצל ילדים ולכן יש להקפיד הקפדה יתרה בזהירות בפעילויות אלה:
על ילדים עד גיל 9 להדליק נרות רק בעזרת מבוגרים וכן להקפיד על איסוף שיער ארוך ועל לבוש בגדים עם שרוולים צמודים בעת הדלקת הנרות. את החנוכייה מומלץ להניח על מגש או משטח חסין אש אשר יפריד בינה לבין המפה או השולחן. חשוב לזכור להרחיק את נרות החנוכה מוילונות ולא להשאירם ללא השגחה, נרות אלו לא מיועדים לכך (בניגוד לנרות זיכרון). את הגפרורים והנרות יש להרחיק מהישג ידם של ילדים מיד לאחר הדלקת החנוכייה. בנוסף, חשוב מאד שלא לאפשר לילדים לטגן סופגניות ולביבות בעצמם, ויש להרחיקם מאזור הכיריים בעת הטיגון.
במקרה של כוויה מאש או משמן חם מומלץ לשטוף את האיבר שנכווה במי ברז למספר דקות, לחבוש בתחבושת סטרילית או מטלית נקייה לחה ולפנות לבדיקת רופא. במידת הצורך אפשר לתת אקמול או נורופן לשיכוך כאבים במינון המקובל.
דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, מציינת כי סופגנייה פשוטה בגודל סטנדרטי מכילה בין 350 ל- 450 קלוריות. כיום ניתן למצוא גם סופגניות מיני, כך שאם מחליטים לאכול סופגנייה, רצוי לאכול סופגנייה קטנה ואף לחלוק אותה עם שותף או שותפה.
בנוסף, כדאי לזכור כי לביבת תפוחי אדמה מטוגנת שוות ערך ל- 2 עד 2 וחצי פרוסות לחם, כלומר מכילה בין 150- 200 קלוריות. על מנת לצמצם את הנזק הקלורי ולהעשיר את הלביבה מבחינה תזונתית, רצוי לגרד ירקות נוספים כמו גזר, קישוא וכדומה, כך נגוון את הלביבה בירקות נוספים ונהנה מהיתרונות של הגיוון בצבעי הירקות.
בנוסף, חשוב לאכול ירקות ופירות בחמישה צבעים וזו הזדמנות נהדרת לאכול בצל (לבן) קישוא (ירוק), גזר (כתום), בשילוב עם סלט ירקות, נוכל לקבל גם צבע אדום של עגבנייה, צהוב של פלפל צהוב וכך הצלחנו לקבל ארוחה המכילה גיוון של 5 צבעי ירקות .
חשוב לזכור כי אם נוסיף שמן לסלט נוכל ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של השמן. מומלץ להוסיף שמן למזון בצורתו הקרה, תוספת של 2 כפיות שמן זית לסלט תתרום לנו חומצות שומן חיוניות, תסייע בספיגת ויטמינים מסיסי שומן ותסייע לגוף לייצר חומרים שיגנו על העורקים והלב. במאכלי חנוכה עיקר הקלוריות באות מטיגון הסופגנייה או הלביבה ולכן, על מנת לחסוך בקלוריות, ניתן לאפות או להשתמש במכשירים שונים ה"מטגנים" על אויר חם, או כאלו שאופים את הבצק בצורת כדורים או דונאטס.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה