- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
אוכל
מתכון בייגלה כוסמין ויוגורט
כ"ט אב ה'תשע"ד 25/08/2014
אלונה אייזנברג
מבאס אותי להביא הביתה שקית של לחם אחיד.
הרי למה קוראים לו אחיד? הוא זהה תמיד, בכל יום, בכל שנה.
הוא תמיד מלוח באותה מידה. רך וספוגי באותה מידה. אין בו מגע יד אדם ולי יש פטיש ללחם "טעויות". לחם שמרגישים שנגעו בו ולא דייקו בו או לא התפיחו אותו מספיק זמן ולכן הוא דחוס.
כל מה שלחם טוב צריך הוא סבלנות. אין חומרים יקרים ואין תהליכים מסובכים.
פשוט צריך לתת לו את הזמן. ללוש מספיק זמן כדי שהוא יפתח את רשת הגלוטן כמו שצריך, להתפיח מספיק זמן לא פחות ולא יותר כדי שיצא אוורירי במידה הנכונה ולתת לו להצטנן לאחר אפיה אחרת הוא יהיה קווצ′.
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן רגיל
2 כוסות קמח כוסמין
(במידה ואין לכם, אפשר להמיר בקמח לבן או מלא. אני פשוט אוהבת את הטעם המתקתק שלו)
2 כפיות מלח
1 כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 גביע יוגורט
3/4 כוס מים פושרים
אופן הכנה:
1. תחילה נערבב את כל החומרים היבשים עם הקמח היטב, מלח נכנס אחרון תמיד
2. יוצרים גומה במרכז ושמים בתוכה את היוגורט+המים. מתחילים לערבב לקבלת בצק אחיד. במידה וחסרים מים, מוסיפים 2-3 כפות מים. אם בא לכם תוספות מעניינות אז זה השלב להוסיף. אני ממליצה על שבבי בצל, חמוציות או קצח.
3. לשים את הבצק על משטח מקומח 10 דקות (לא פחות!!!). אם יש לכם מיקסר עם וו לישה אז עד לקבלת בצק גמיש שלא נקרע בקלות.
4. התפחה ראשונה: שמים בקערה ומכסים בשקית על להכפלת הנפח 60-90 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).
5. עכשיו השלב הכיפי, מוציאים מהבצק את האוויר, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדור. מכניסים את האצבעות במרכז ומתחילים להרחיב את הטבעת עד לקבלת בייגלה שתואם את
ממדי התבנית שלכם (ראו תמונות).
6. מעבירים את הטבעת לתבנית משומנת קצת עם נייר אפיה להתפחה חוזרת של 30 דקות. לפני הכניסה לתנור חורצים מלמעלה בסכין הכי חדה שיש לכם, מברישים בשמן ומפזרים שומשום+מלח גס.
7. בזמן שהבייגלה תופח מחממים את התנור ל220 מעלות עם תבנית למטה שיוצקים לתוכה כוס מים ליצירת אדים. זה יגרום לבייגלה שלכם לאפיה טובה יותר. .
8. אופים 30 דקות ומצננים על רשת.
בתאבון,
אלונה
בתמונות הבאות תוכלו לצפות בתהליך. לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
מבאס אותי להביא הביתה שקית של לחם אחיד.
הרי למה קוראים לו אחיד? הוא זהה תמיד, בכל יום, בכל שנה.
הוא תמיד מלוח באותה מידה. רך וספוגי באותה מידה. אין בו מגע יד אדם ולי יש פטיש ללחם "טעויות". לחם שמרגישים שנגעו בו ולא דייקו בו או לא התפיחו אותו מספיק זמן ולכן הוא דחוס.
כל מה שלחם טוב צריך הוא סבלנות. אין חומרים יקרים ואין תהליכים מסובכים.
פשוט צריך לתת לו את הזמן. ללוש מספיק זמן כדי שהוא יפתח את רשת הגלוטן כמו שצריך, להתפיח מספיק זמן לא פחות ולא יותר כדי שיצא אוורירי במידה הנכונה ולתת לו להצטנן לאחר אפיה אחרת הוא יהיה קווצ′.
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן רגיל
2 כוסות קמח כוסמין
(במידה ואין לכם, אפשר להמיר בקמח לבן או מלא. אני פשוט אוהבת את הטעם המתקתק שלו)
2 כפיות מלח
1 כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 גביע יוגורט
3/4 כוס מים פושרים
אופן הכנה:
1. תחילה נערבב את כל החומרים היבשים עם הקמח היטב, מלח נכנס אחרון תמיד
2. יוצרים גומה במרכז ושמים בתוכה את היוגורט+המים. מתחילים לערבב לקבלת בצק אחיד. במידה וחסרים מים, מוסיפים 2-3 כפות מים. אם בא לכם תוספות מעניינות אז זה השלב להוסיף. אני ממליצה על שבבי בצל, חמוציות או קצח.
3. לשים את הבצק על משטח מקומח 10 דקות (לא פחות!!!). אם יש לכם מיקסר עם וו לישה אז עד לקבלת בצק גמיש שלא נקרע בקלות.
4. התפחה ראשונה: שמים בקערה ומכסים בשקית על להכפלת הנפח 60-90 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).
5. עכשיו השלב הכיפי, מוציאים מהבצק את האוויר, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדור. מכניסים את האצבעות במרכז ומתחילים להרחיב את הטבעת עד לקבלת בייגלה שתואם את
ממדי התבנית שלכם (ראו תמונות).
6. מעבירים את הטבעת לתבנית משומנת קצת עם נייר אפיה להתפחה חוזרת של 30 דקות. לפני הכניסה לתנור חורצים מלמעלה בסכין הכי חדה שיש לכם, מברישים בשמן ומפזרים שומשום+מלח גס.
7. בזמן שהבייגלה תופח מחממים את התנור ל220 מעלות עם תבנית למטה שיוצקים לתוכה כוס מים ליצירת אדים. זה יגרום לבייגלה שלכם לאפיה טובה יותר. .
8. אופים 30 דקות ומצננים על רשת.
בתאבון,
אלונה
בתמונות הבאות תוכלו לצפות בתהליך. לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה